Raccorderie Metalliche – SpA

Over ons

Persfittingen van staal en koper werden in Zweden al aan het einde van de Jaren vijftig geproduceerd en hebben sinds het begin van de Jaren tachtig, met name in Duitstalige landen, hun waarde bewezen. Dit verbindingssysteem wordt nog steeds als innovatief beschouwd omdat de “koude” assemblagetechniek, eenvoudig en getest, een snelle ene niet-verwijderbare verbinding mogelijk maakt. Dit persverbindingssysteem is op de dag van vandaag uitgebreid naar alle metalen, zoals koolstofstaal, roestvast staal, koper en brons, maar ook naar kunststof- en composietpijpen, en is daarom, in ieder geval in Europa, de overheersende installatietechniek; vier op de zes verbindingen wordt uitgevoerd met een persfitting en Nederland is, na Duitsland, het tweede land in de wereld qua gebruik van Persfittingen.
Daar, waar de andere producenten vonden dat het product uitontwikkeld was, zag Raccorderie Metalliche (RM) nog meer dan voldoende innovatieve verbeteringen voor de traditionele persfitting. Met die instelling is een speciale R&D afdeling dagelijks bezig met het ontwikkelen van vernieuwingen, die de persfitting van RM blijft onderscheiden van de rest.

Zo ontwikkelde RM de Lensvormige O-ring. Met 20 ÷ 25% meer dichtingsoppervlakte dan de conventionele O-ring zorgt deze dat er, na het persen, geen lucht meer achterblijft in het persprofiel. Hierdoor kan er geen condens meer ontstaan, die corrosie van binnenuit kan veroorzaken

RM is het enigste merk met een naadloos T-stuk in Koper/nikkel en Koolstof Staal. Met een zeer hoge waterdruk wordt deze fitting uit één stuk gevormd. Een zeer hoogstaande verbetering die, door zijn vormgeving minder flowverlies & drukverlies in uw leiding laat ontstaan. Door deze naadloze vorm is de kans op cavitatie tot bijna nul gereduceerd en is het beduidend geluidsarmer. Ook neemt dit T-stuk, door zijn maatvoering, minder ruimte in bij de Installatie
Omdat niets te gek is voor RM, kunt U ook voor grotere maten terecht bij ons: Waar de andere merken bij diameter 108 zijn gestopt, hebben wij er nog een schepje bovenop gedaan en voeren we ook 139.7 en 168.3 in onze Inoxpres Lijn.

RM is het enigste merk met een Multimeter koppeling. Deze koppeling is geschikt om 3 meters op aan te sluiten, waardoor er een hoop ruimte en tijd wordt bespaard.
Naast bij de normale installatiewerkzaamheden worden de persfittingen van RM ook op grote schaal toegepast in de; Industrie, Brouwerijen, Wijnproductie, Glastuinbouw, Scheepsbouw, Agrarische sector, Afvalverwerkende Industrie, Varkenstallen, Kippenstallen en Solar.
Buiten het zeer brede Persfitting systeem heeft RM ook een eigen lijn bevestigingsmaterialen. Binnen deze lijn hebben wij een revolutionaire Pijpbeugel ontwikkeld; de Pratiko Beugel is de enigste in zijn soort waarvan het rubber op het staal is gevulkaniseerd. Hierdoor geen gevloek en getier meer van de monteur, die op grote hoogtes, de helft van de rubbers beneden op de grond ziet liggen
Technische ondersteuning wordt direct vanuit Nederland gegeven en daar, waar nodig, zullen experts vanuit Italië overkomen om hun steentje bij te dragen.
• Wereldwijd meer dan 80 Productcertificaten
• In Meer dan 80 Landen wereldwijd verkrijgbaar
• 8 Product patenten
• Te gebruiken voor elke denkbare toepassing

Gemarkeerd product

Producten

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op