Aansluitstekkers voor massieve radiatoren

Beschrijving

Aansluitstekkers voor massieve radiatoren

Installateurs met ervaring in de renovatie van verwarmingssystemen in openbare gebouwen kennen het probleem: hoe kunnen oude radiatoren op een veilige en installatievriendelijke manier worden aangesloten op een nieuw leidingsysteem? HUMMEL AG biedt hiervoor eenvoudige oplossingen, die nauwelijks meer op de markt verkrijgbaar zijn: Aansluitstekkers met een buitenschroefdraad tot 1 ½ inch.
Oude gietijzeren radiatoren gaan eeuwig mee en zijn nu weer in de mode. Daarom overleven ze menig renovatie en bevinden ze zich vervolgens in een modern verwarmingssysteem in een chique omgeving. Wat daarentegen vervangen wordt, zijn aansluitstukken en leidingsystemen. De aansluitstekkers van HUMMEL reduceren de aansluitdoorsnede van de radiator van 1 ½ inch tot ½ inch – naar keuze als rechtse of linkse schroefdraad. Dit geeft de installateur alle mogelijkheden. Hij kan een thermostaatkraan monteren, een ontluchtingskraan plaatsen of de radiator afdichten met een blinde stop.
De aansluitpluggen zijn gemaakt van zwaar messing. Ze zijn met succes getest voor temperaturen tot 120⁰ Celsius en voor een werkdruk tot 10 bar. Dit maakt deze probleemoplossers uiterst duurzaam en door hun grote moersleutel plat, aangenaam eenvoudig te installeren. Bovendien past de hoogwaardige afwerking ook visueel goed bij de massieve radiatoren.
Tegenwoordig zijn de toepassingen niet meer beperkt tot de publieke sector. Ook bij de renovatie van verwarmingsinstallaties in oude industriële gebouwen en stadswoningen blijven de oude radiatoren vaak behouden – uit kostenoverwegingen, maar ook uit esthetische overwegingen.

Scroll naar top