Circulaire textiele kanalen

Beschrijving

Circulaire textiele kanalen

De circulaire economie is een economisch en industrieel systeem waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen volledig opnieuw worden ingezet in het systeem.

Grondstoffen zijn schaars aan het worden door een groeiende bevolking en toenemende welvaart in de wereld. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om de beschikbare grondstoffen zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

De schaarste van staal houdt aan en daarmee blijven ook de prijzen van stalen kanalen stijgen. Om die reden kijken veel installateurs naar de alternatieve mogelijkheden van textiele kanalen. Zo is de luchtverdeling in het nieuwe distributiecentrum van Coolbleu uitgevoerd in “lucht doorlatend” textiel, waardoor het binnenklimaat voor deze ruimtes voldoet aan de gestelde comforteisen, daarnaast zijn alle transport kanalen uitgevoerd in “niet lucht doorlatend” materiaal. Door het toepassen van dit textiele concept heeft de installateur het project binnen budget kunnen maken of veel geld kunnen besparen door het uitblijven van het traditionele stalen kanalenwerk.

Media

Galerij

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top