Installatie Vakbeurs presenteert ‘De toekomst door een groene bril’

Beschrijving

Installatie Vakbeurs presenteert ‘De toekomst door een groene bril’

Met ruim 130 exposanten is Installatie Vakbeurs 2022 het grootste evenement voor de installatiesector in Noordoost-Nederland. Irma de Hoon, Business Unit Director Building van Easyfairs, ziet dat de installatiesector in het hart staat van grote ontwikkelingen. “We staan voor essentiële uitdagingen op het gebied van CO2-reductie. Er zijn weinig sectoren die zo hard innoveren, en deze innovaties zo snel naar de eindgebruiker brengen. Daarover gaat Installatie Vakbeurs 2022. We presenteren direct toepasbare innovaties, tegelijkertijd laten we zien welke kant het de komende vijf jaar opgaat.”

>> Het is groen
”De Groene Hal laat zien wat ‘groen’ installeren precies betekent. Wat wordt het een warmtepomp of een hybride warmtepomp? Voor heel veel eindgebruikers is dat een vraag. De installateur die de Groene Hal heeft bezocht kan het later haarfijn aan zijn klant uitleggen”, geeft Marketing Event Manager Eline Kuijsters als voorbeeld. “We bieden zo’n 40 exposanten de mogelijkheid hun groene ambities te laten zien in deze hal.”

>> Maar hoe dan?
Exposanten krijgen uitgebreid de gelegenheid hun duurzame innovaties te laten zien tijdens demo’s en praktijksessies onder de subthema’s. Eline Kuijsters: “We selecteren de mooiste innovaties van onze deelnemers. De praktijksessies duren ongeveer een half uur. Er is gelegenheid om meer informatie te geven dan tijdens de demo’s die een kwartier duren en meer gericht zijn op werkwijze en toepassing. In deze sessies presenteren we de meest tot de verbeelding sprekende innovaties.”

Andere trekkers zijn het Sanitairplein met bijzondere aandacht voor waterbesparing en het Waterbehandelingsplein, waar het draait om de kwaliteit van het water. Ook wordt gekeken naar de route die het water aflegt tussen het drinkwaterbedrijf en de kraan. Hoe om te gaan met factoren die de kwaliteit negatief beïnvloeden? Samen met de partners van ENVAQUA wordt gekeken welke wegen we moeten inslaan richting duurzaam – lees minder – watergebruik.

Media

Galerij

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top