Life Cycle Costs inclusief PCM

Beschrijving

Life Cycle Costs inclusief PCM

Een licentie op Life Cycle Vision biedt je een volledig programma om vastgoed te ontwikkelen en bouwkundige en installatietechnische kosten inzichtelijk te maken. Niet alleen de kosten die je nú maakt, maar ook over de jaren heen voor beheer, onderhoud en energie. Dit maakt de life cycle costs (of levensduurkosten) onafhankelijk inzichtelijk.

Een iets hogere investering aan het begin van een project, kan over een paar jaar een veel goedkopere oplossing blijken omdat er minder onderhoud uitgevoerd moet worden of dat er pas veel later installatieonderdelen aan vervanging toe zijn. Een lagere investering bij de start van een project kan op basis van het energieverbruik of onderhoudskosten integraal gezien een stuk duurder uitpakken dan gewenst.

De Life Cycle Vision (LCV) applicatie werkt eenvoudig:

Voer de gegevens van het pand in (denk aan gebouw-geometrie, materiaalkeuzes, klimaatconceptkeuzes, persoonsbezetting etc)
Kies de bouwkundige en installatietechnische ontwerp uitgangspunten
Laat het programma alles doorrekenen
Vergelijk de verschillende varianten en maak een onderbouwde keuze.

Het voordeel voor kiezen van warmteopslag in gebouwen met Phase Change Materials (PCM) is nu mogelijk in LCV. De voordelen van het PCM concept worden direct zichtbaar in vergelijking met andere klimaatconcepten. Financiële en kwalitatieve voordelen:

PCM verlaagt de initiële bouwkosten aanzienlijk
PCM verlaagt de toekomstige onderhoudskosten en technische vervangingen
PCM resulteert in een lagere netto contante waarde
PCM in het plafond zorgt voor een hogere comfortscore bij de uiteindelijke gebruikers.

Een win-win-win situatie voor elk vastgoedproject.

Media

Galerij

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top