Loxam introduceert Loxgreen

Beschrijving

Loxam introduceert Loxgreen

Als reactie op de klimaatcrisis belooft Loxam tussen nu en 2030 haar directe uitstoot met 50% en haar indirecte uitstoot met 30% te verminderen in vergelijking met 2019. In lijn met het klimaatakkoord stelt Loxam in staat te zijn om bij te dragen aan de ambitieuze doelstelling om 1,5°C opwarming van de aarde tegen te gaan.

Dit initiatief is officieel aangekondigd worden door Gérard Déprez, voorzitter van de Loxam Group.

Om dit algemene plan voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen te realiseren, baseert Loxam haar acties op een in de hele Groep uitgevoerde beoordeling van de CO₂-footprint.

“Deze nauwkeurige meting van CO₂-uitstoot stelt ons in staat om onze belangrijkste emissiebronnen te identificeren waarvoor een specifiek actieplan nodig is”, legt Alice Hénault, directeur van Foresight and Development, uit. “Aangezien 60 % van de uitstoot van de Groep wordt gegenereerd door het gebruik van onze machines door onze klanten, is de inzet van lage emissie voor ons een prioriteit. Daarom is Loxam van plan om de komende 10 jaar aanzienlijk te investeren in emissiearme machines. Tot nu toe is al 40% van onze investeringen besteed aan de aanschaf van deze nieuwe apparatuur. Dit is nu al het geval, zoals blijkt uit de lancering van het Loxgreen-assortiment.

Media

Galerij

Website

Downloads

Deel op Social Media

Scroll naar top