Nijhuis Renovatie en Itho Daalderop slaan handen ineen voor verduurzaming woningen van De Alliantie

Beschrijving

De gasprijzen zullen de komende jaren waarschijnlijk verder stijgen. De woningcorporatie helpt de bewoner zich te beschermen tegen deze woonlastenstijging door het gasverbruik in de woning te reduceren. Tevens wordt zo gewerkt aan het realiseren van de doelstellingen van de corporatie door een daling van de energie-index van haar woningen. Dit is daarom een erg logische toevoeging voor woningen die Nijhuis Renovatie de komende jaren voor De Alliantie zal verduurzamen.
Geschikt voor compacte laagbouw

De HP-M 25 i heeft geen buitendeel en is daarom zeer geschikt voor compacte laagbouw. Door het gebruik van zowel de ventilatieretourlucht als de buitenlucht werkt de warmtepomp met een hoog rendement. Overventilatie (en daarmee tochtklachten) wordt voorkomen omdat de HP-M 25 i de ventilatieretourlucht bij de aangevoerde buitenlucht mengt en er dus niet van afhankelijk is. Op deze manier wordt een forse gasreductie met een comfortabel binnenklimaat gegarandeerd.
ISDE-subsidie
Itho Daalderop heeft de HP-M 25 i speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt die veel compacte laagbouwwoningen uit de jaren ’50-‘70 kent. De warmtepomp werkt samen met elk merk en type cv-ketel. Doordat de ketel minder gebruikt wordt, heeft dit een positief effect op de levensduur hiervan. Mede door de ISDE-subsidie van € 1.500,- kan deze warmtepomp voor een geringe meer-investering geplaatst worden en is hiermee ideaal toepasbaar in woningen waar nog een goede cv-ketel aanwezig is.
Het overgrote deel van het jaar zal de warmtepomp de woning verwarmen. Tijdens de koudste dagen zal de cv-ketel door de warmtepomp automatisch bijgeschakeld worden, waardoor een goed verwarmde woning altijd gegarandeerd is.

Media

Galerij

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top