PCM volgens de NTA 8800 geaccrediteerd

Beschrijving

PCM volgens de NTA 8800 geaccrediteerd

Nieman en OC Autarkis hebben de handen ineengeslagen om PCM materialen zichtbaar te maken in de rekensoftware voor gebouwen. Dit heeft geresulteerd in een gelijkwaardigheidsverklaring door Bureau CRG onder code 20210361GK.

Met de gecontroleerde kwaliteits- en gelijkwaardigheidsverklaring kunnen EP-adviseurs de Energieprestatie van verbeterde en/of innovatieve technieken waarderen in de energieprestatieberekening van een gebouw. Ook kunnen bijvoorbeeld medewerkers van Bouw- en Woningtoezicht en vastgoedeigenaren de Energieprestatieprestatie van een gebouw toetsen.

Het effect van Phase Change Materials (PCM’s) op de effecten van de interne warmtecapaciteit volgens NTA 8800 kan nu eenvoudig bepaald worden.

Met de goedkeuring vanuit de BCRG is er ook te rekenen met PCM in UNIEC 3 software. Gebruik bijlage B om handmatig de thermische massa van PCM toe te voegen aan het gebouw (zie PDF onder dit bericht).

Bureau CRG controleert en publiceert gelijkwaardigheids- en kwaliteitsverklaringen van producten en systemen die in de bouw- en installatiesector worden toegepast. De gepubliceerde verklaring vind je hieronder (PDF).

Nieman Raadgevende Ingenieurs B.V. maakt gebouwen en hun omgeving beter: veilig, duurzaam en comfortabel. Al jarenlang staat Nieman op de 30ste plek in de Top50 NL Ingenieursbureaus van Velox.

Media

Deel op Social Media

Scroll naar top