Wavin TempoFloor

Beschrijving

Gert Drayer, accountmanager Bouw & Installatie bij Wavin: “Tempofloor zorgt ervoor dat het niet meer nodig is stalen draadmatten in beton te gieten waar buizen op worden vastgemaakt, of groeven uit het beton te slijpen om de verwarmingsbuizen in te duwen. De installateur legt de mat met voorgemonteerde buizen op de vloer en rolt deze uit. Het leggen is een fluitje van een cent.” Over de matten komt een deklaag en daaropvolgend komt de vloer. De matten zijn beschikbaar in verschillende lengtes en breedtes. Je verbindt ze met handige push-fit koppelingen, dat maakt het installeren makkelijk en vooral een stuk sneller.

Uniek
Tempofloor is zo ontworpen dat de rollen matten automatisch goed vlak komen te liggen bij het installeren. De verwarmingsbuis wil eigenlijk terug naar de oorspronkelijk, opgerolde vorm. Dit concept van Vidalco en Wavin lost dat op. De buis wordt gelegd in een dubbele meandervorm: de heen- en terugkerende buis worden langs elkaar gelegd, zodat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt over de ruimte en zorgt voor een goede warmtedekking over de hele vloer.

Een ander groot voordeel van Tempofloor is hoe makkelijk de vloerverwarming op maat te maken is. “Wanneer een klant een kookeiland heeft in de keuken, is traditionele vloerverwarming niet mogelijk. Met Tempofloor is dat geen probleem: de matten met buizen kunnen zo worden getekend dat er een uitsparing mogelijk is in het systeem. Het is dus maatwerk op basis van tekeningen.”

Koppelingen in de vloer:
Sommige installateurs vinden koppelingen in de vloer als vloeken in de kerk. Gert Drayer: “Bij drinkwater gebruiken we ook meerdere koppelingen in de leidingen, dus waarom zou dat bij verwarmingsbuizen niet kunnen?” De koppelingen zijn immers uitgebreid getest en de Tempofloor-toepassing valt ook onder de garantievoorwaarden van Wavin.

Meer weten?
Heb je nog vragen over Tempofloor, het gebruik of de installatie ervan?
Dan staan onze collega’s natuurlijk voor je klaar, 0523-288165

Media

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top