Terugblik Installatie & Elektro Vakbeurs Hardenberg 2019

10, 11 & 12 september 2019 stond Evenementenhal Hardenberg voor de tweede keer in het teken van de combibeurs Installatie & Elektro Vakbeurs. We blikken graag met jou terug op deze succesvolle en leerzame dagen in het Noordoosten van het land.

In drie dagen hebben 225 E & W exposanten maar liefst 11.600 vakprofessionals mogen ontvangen op de beursvloer die 5 hallen betrok. Van deze bezoekers is 64% actief betrokken bij de besluitvorming binnen het bedrijf waar zij werken, waardoor de exposanten het gesprek aan konden gaan met de juiste personen.

‘De beurs is makkelijk te bereiken en met de avondopening goed te combineren met werk.
We ontdekken hier nieuwe producten en spreken relaties in een informele sfeer. ‘
Bezoeker – Anton Wemhof, Gemeente Emmen

Zij-instromers & Collegetour
Tijdens Installatie & Elektro Vakbeurs werd niet alleen aandacht besteed aan installateurs die al een baan hebben, maar ook aan studenten en potentiële nieuwe werknemers uit een andere branche. OTIB organiseerde in combinatie met het Loopbaancentrum een ochtendprogramma voor zij-instromers: Ontdek wat jij kunt betekenen in de techniek!. In deze sessie maakten branchevreemden kennis met techniek en werden bedrijven gekoppeld aan deze geïnteresseerden. De eerste editie van dit programma werd enthousiast onthaald door zowel deelnemers als exposanten. Daarnaast vond de Collegetour op de eerste beursdag plaats, waarbij mbo 3 en 4 leerlingen langs exposanten werden geleid waar vakinhoudelijke vragen werden gesteld en beantwoord. Met deze twee initiatieven werd door OTIB in samenwerking met de organisatie van Installatie & Elektro Vakbeurs het onderwerp personeelstekort beetgepakt en een helpende hand geboden aan de branche.

Kennis- & praktijkprogramma
Naast de kennis die bij exposanten te halen was, stonden er kennis- & praktijksessies op het programma van Installatie & Elektro Vakbeurs Hardenberg. Zo’n 24 sessies beantwoordden vragen op het gebied van de thema’s Efficiënt werken, Duurzaamheid en Digitalisering. Onderwerpen als domotica, smart buildings, BIM, warmtepompen en adiabatische koeling passeerden de revue. Bezoekers waardeerden de kennissessies gemiddeld met een 7,5.

In 2020 zal Installatie & Elektro Vakbeurs plaatsvinden op 8, 9 en 10 september in Evenementenhal Hardenberg.

”Wij zien de beurs als een voortraject op onze opdrachten, kennismaken met nieuwe klanten of
juist bestaande relaties uitdiepen. Tijdens Installatie & Elektro Vakbeurs heb je de tijd om een
goed inhoudelijk gesprek te voeren en te vertellen wat we te bieden hebben. ‘
Exposant – Ramon Bokhorst, Coneco Re3com

‘Mijn klanten moeten zien wat ze kopen en ik kan niet al mijn producten meenemen op afspraak. Een beurs zoals Installatie & Elektro Vakbeurs is daarom de perfecte plek om de klant onze producten te laten ervaren. ‘
Exposant – Han Bolderink, Bosch

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Scroll naar top